chevron_right chevron_right chevronfacebook Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding instagram linkedin minusnotification-closeGroup 2 plussearch-glass third
north
IQ TECH EVENT 7 maart 2024

DEELSESSIEs

Tijdens het IQ TECH EVENT zijn er twee rondes met deelsessies.

Je kunt je bij het verkrijgen van je ticket opgeven, welke deelsessie je graag zou willen volgen.
Hieronder meer informatie en de achtergronden van de sprekers.

 DEELSESSIE 1

Deelsessie 1:  Mixed Reality – Toepassing van holografische werkinstructies in de industrie
Ewout Warringa, extended Reality Expert.

Ontdek de kracht van interactieve holografische instructies via HoloLens. Help medewerkers sneller nieuwe vaardigheden aan te leren met Dynamics 365 Guides op HoloLens-apparaten. Geen code vereist. Verbeter het leertraject en standaardiseer processen met stapsgewijze instructies. Begeleid werknemers met de tools en onderdelen die ze nodig hebben en het gebruik daarvan in praktijksituaties. Integreer foto’s en video’s en 3D-modellen om de training persoonlijker te maken, en zet bedrijfskennis om in een herhaalbare, interactieve leertool. En haal prestatiedata van werknemers op uit real-time Power BI-dashboards zodat je gemakkelijker processen kunt verbeteren en kunt aangeven waar instructies nodig zijn.

 DEELSESSIE 2

 

Deelsessie 2: Cultuurtransformatie: Van Traditioneel naar Trendsettend
Kees Luttik, manager Strategie, Organisatie Ontwikkeling en SPS van Scania Production Zwolle B.V.

Scania werkt al meer dan 25 jaar met een eigen Lean systeem genaamd SPS (Scania Production System). Essentie hiervan is een procesgerichte manier van werken en een cultuur van eigenaarschap en medewerkersbetrokkenheid in het continu verbeteren. In de deelsessie neemt Kees Luttik je mee in de reis die Scania gemaakt heeft en zal toelichten wat dit betekende voor de leiders/managers in de organisatie om in hun nieuwe rol succesvol te zijn.

 

Deelsessie 3

 

 

Deelsessie 3: Digitale Fabriek van de Toekomst
Barry te Dorsthorst, research engineer Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente

We gaan de vijfde industriële revolutie in, waarin mens en machine synergetisch zullen samenwerken en alles digitaal is verbonden. Dankzij alle digitale modellen, data en koppelingen is het mogelijk de toestand van een fabriek, productie-equipment en producten te bewaken, te optimaliseren en veranderingen te stimuleren.  Fraunhofer is een innovatiecentrum dat fabrikanten helpt om ambitieuze dromen waar te maken. Barry neemt je in deze deelsessie mee in het ontwerpen van de digitale fabriek met een doel.

 DEELSESSIE 4

Deelsessie 4: Duurzame Fabriek

Emmelien Regeling, algemeen directeur RPP Kunststofoplossingen.

Met haar kennis over kunststoffen, circulair ondernemen en haar langetermijnvisie wil ze anderen inspireren en motiveren om na te denken over de toekomst. Emmelien haar circulaire visie komt tot uiting in het pand waarin RPP Kunststofoplossingen zich bevindt. Zij heeft De Duurzame Kunststoffabriek in Nieuwleusen een echt circulair en energieneutraal pand. Emmelien deelt haar kennis, zodat je het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden als je duurzaam wilt bouwen.

 

 

 DEELSESSIE 5

Deelsessie 5: Duurzaamheidsrapportage (CSRD) – wat vraagt dat van mij?
Deborah Aarnink Msc Docent en onderzoeker Hogeschool Windesheim Zwolle

Stap in de circulaire revolutie! Verken tijdens deze deelsessie de cruciale stappen die je als bedrijf moeten zetten om hun productieprocessen circulair te organiseren. De CSRD-richtlijn  moet zorgen voor meer transparantie over en betere kwaliteit van duurzaamheidsinformatie. Wat betekent de CSRD voor jou als ondernemer en hoe bereid je je voor op deze nieuwe regelgeving? Tijdens deze sessie leer je hier meer over.

 

 

 

 DEELSESSIE 6

Deelsessie 6 – Smart Working – hoe creëer je strategisch aanpassingsvermogen en hoe operationaliseer je dat?
Annemarie Mulder, bedrijfsadviseur & -coach strategie- en organisatieontwikkeling FME.

Ontdek de sleutels tot strategisch aanpassingsvermogen en effectief veranderingsmanagement tijdens deze deelsessie met Annemarie Mulder. Heb jij al een heldere ‘stip op de horizon’ voor jouw onderneming? En hoe actief betrek je collega’s bij de strategie? We gaan dieper in op deze vragen en dagen jou uit om te reflecteren op het betrekken van medewerkers, bottom-up inbreng en de organisatie van dit strategische proces. Daarnaast nemen we je mee in de top 3 uitdagingen voor bedrijven in de regio. Van kennisborging en het omgaan met toekomstige skills tot het laten floreren van verschillende generaties en het nemen van verantwoordelijkheid.

 DEELSESSIE 7

Deelsessie 7 Rondleiding Intergas
Peter Cool (CTO) en Gerrit Zijlstra (Scientific Engineer Research and Feasibility)

Tijdens een rondleiding door de fabriek van Intergas krijg je een exclusieve kijkje achter de schermen! Al meer dan 50 jaar richt Intergas zich op het perfectioneren van verwarmingssystemen. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot marktleider op het gebied van de ontwikkeling van hoog rendement cv-ketels.  Tijdens de rondleiding door de bijzondere fabriek neemt Gerrit je mee door de productiehallen. Je ziet de boeiende ontwikkelings- en productieprocessen van dichtbij. Ook neemt Gerrit je mee in de energietransitie oplossingen die voldoen aan de vraag naar comfortabele warmte.

Een mooie kans om te zien hoe vakmanschap en innovatie samenkomen in elke fase van het productieproces.

Tickets
Ticket kost 49,95 euro, excl. BTW