chevron_right chevron_right chevronfacebook Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding instagram linkedin minusnotification-closeGroup 2 plussearch-glass third
north

IQ BLVD
Community

IQ BLVD is een dynamische plek, waar alles samenkomt. Het bedrijvencluster van en voor de maakindustrie. IQ BLVD maakt er werk van om te leren, inspireren, profiteren van elkaar en samen te groeien als sterke maakregio. De aantrekkelijke groene regio van de IQ BLVD kent vele specialistische maak- en hightechbedrijven. Met elkaar, het onderwijs en de overheid wordt gewerkt aan een gezamenlijk doel; deze ijzersterke maakindustrie op de kaart zetten.

Zo is er een leerkring digitalisering, cybersecurity en een cobotpool, waarbij bedrijven samen met studenten de kans krijgen met de mogelijkheden te experimenteren op de werkvloer. Maar ook nieuw leiderschap, aantrekkelijk werkgeverschap en regiobranding staan op de agenda. IQ BLVD wil doorgroeien naar 50 deelnemende bedrijven eind 2025. Deze bedrijven werken samen aan innovatie, digitalisering en de toepassing van slimmere, snellere en groenere procestechnologieën.

De community

Onze community bestaat uit de maakbedrijven. Uiteraard zijn er ook aangesloten partners, zoals het onderwijs en de overheid. In de community zijn er meetings, leerkringen en nauw onderling contact.

Intermediairs/partners:

Boost Smart Industry; Ik Ben Drents Ondernemer; Ondernemershuis Vechtdal; Kennispoort Regio Zwolle; Novel-T

Onderwijspartners:

Alfa College; Regionaal Techniek Centrum; Vechtdal projecten; NHL Stenden; Saxion; Drenthe College; Deltion College; ROC Twente

Ook deelnemen?

MAAK ER WERK VAN