chevron_right chevron_right chevronfacebook Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding instagram linkedin minusnotification-closeGroup 2 plussearch-glass third
north
Jan de Wolde

Community lid Vossebelt

 

Vossebelt precisiebewerking is al sinds 1966 specialist in rondslijpen, zowel conventioneel als cnc, gereedschapslijpen, vlakslijpen, honen, leppen, draad-eroderen, vlamspuiten en (3D) meten. Met het geavanceerde machinepark DE VOLLEDIG GECODITIONEERDE WERKPLAATS EN MEETKAMERS en zeer kundige medewerkers bedient Vossebelt IN binnen- en buitenland opdrachtgevers al ruim 56 jaar naar volle tevredenheid.

Vossebelt is begonnen in Nieuw- Amsterdam als smederij en van daar uit doorgegroeid tot machinefabriek en constructiebedrijf. In 1966 werd in Emmen de precisiebewerking-afdeling opgezet. “Mijn vader is als leerling begonnen in 1966 en heeft de groei van het bedrijf helemaal meegemaakt. Hij groeide zelf ook mee tot hij in 2004 de eigenaar werd.
Vanaf 2007 ben ik in de zaak gekomen. Ik vond het belangrijk om vanaf de werkvloer zelf eerst het vak te leren. Zo veel mogelijk met beide benen op de werkvloer en dat doe ik nog steeds. Samen met ongeveer 20 collega’s zorgen we elke dag weer voor mooi eindresultaten.” Sinds 2012 ben ik eigenaar en zo blijft het een familiebedrijf.

 

Goede tip: IQ BLVD

Jan de Wolde is via een community deelnemer getipt over IQ BLVD. Uit nieuwsgierigheid heeft hij meteen contact opgenomen en kennis gemaakt. “Wie A zegt, moet ook B zeggen”, aldus Jan. “Al snel na de kennismaking wou ik onderdeel uitmaken van de IQ BLVD. Landelijk zijn er zo veel initiatieven waar je op kunt aanhaken, maar ik heb veel meer geloof in deze regionale aanpak. In onze regio is het nog een keer mogelijk om zo’n hub te ontwikkelen”, zegt Jan vastbesloten. “Vooral met de organisatie die er nu al staat en de financiering die al is toegekend, heb ik er alle vertrouwen dat we samen met de bedrijven iets bijzonders neer kunnen zetten.”

 

Collectieve aanpak een must

Voor Vossebelt is het noodzaak om te blijven investeren. Nu niet zozeer in machines, maar in digitalisering, slim werken en de arbeidsmarkt. “Een groeiend tekort aan vakmensen is een rem op de groei van ons bedrijf en wellicht ook wel de regio. Gezamenlijk de schouders eronder om nieuwe talenten te werven is voor ons de grootste uitdaging. De basis blijft puur vakmanschap, daar geloof ik echt in. IQ BLVD kan er extra inspiratie aan toevoegen, waardoor je als bedrijf geprikkeld wordt, maar ook waardoor werknemers en talenten geprikkeld worden in deze maakregio te gaan werken en leven. Samen met de andere bedrijven uit de maakindustrie zitten we met dezelfde uitdaging om nieuw personeel te werven. Deze collectieve aanpak van IQ BLVD is dan echt een must.”

 

”De medewerkers maken het bedrijf.”

Onderwijs verknopen

Vossebelt haakt als bedrijf bij andere scholen aan, dan wellicht bedrijven in Hoogeveen. Jan zet z’n netwerk graag in voor de community van IQ BLVD. “Wij maken met IQ BLVD het verschil door regionaal met de scholen in gesprek te gaan. Dat is nodig, om zo de kweekvijver voor talenten en jongeren in de techniek verder te vergroten. De grootste zorg is dat er geen mensen meer zijn om het werk uit te voeren in de nabije toekomst. Met IQ BLVD zijn hier al mooie stappen in gezet. Er is een sterkere interactie met het onderwijs en dat vertaalt zich bijvoorbeeld naar meer betrokken studenten bij onze bedrijven.”

Leerkring Cybersecurity

IQ BLVD heeft meerdere leerkringen. De leerkring Cybersecurity richt zich op het ontwikkelen van de digitale weerbaarheid van de bedrijven van IQ BLVD. Jan de Wolde is hierop aangehaakt. “Je moet hier eigenlijk altijd mee bezig zijn”, zegt Jan overtuigend. “Het belang is groot, want een cyberaanval kan iedereen overkomen. Het zit vaak in de kleine dingen dat iets behoorlijk fout kan gaan. Door met elkaar ervaringen maar ook kennis te delen, vergroot je het bewustzijn rondom cybersecurity. Er worden in de leerkring praktische toepasbare tips gegeven door cyber security experts en belangrijke best practices.  Zo kunnen we samen met de deelnemende bedrijven eenvoudig zelf aan de slag met specifieke onderdelen van de cybersecurity strategie.”

 

Waar staan we als IQ BLVD over twee tot vijf jaar?

“Over twee jaar wordt er anders gekeken naar de mensen die met hun handen kunnen werken. De focus is gedraaid en maakbedrijven krijgen weer vol de aandacht, mede door de toenemende high tech en robotica. Het tijdperk van de industrie en maakbedrijven herrijst en IQ BVLD vervult hierin een belangrijke rol. Dat is een reële ambitie, omdat er in de regio al veel innovatieve industrie is die bereid is om nóg slimmer te worden. En we beschikken over een goed opgeleide beroepsbevolking. De ontwikkelingen komen door middel van IQ BLVD samen, waardoor de maakindustrie floreert.”

chevron_left
chevron_right

Stagevacatures

Vossebelt biedt verschillende stageplekken aan voor studenten die op zoek zijn naar een uitdagende en leerzame stage-ervaring. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare stageplekken bij Vossebelt.

chevron_left
chevron_right

 

Contactgegevens
Website: www.vossebelt.nl
Telefoonnummer: +31 (0) 591 61 69 04
E-mail: info@vossebelt.nl