chevron_right chevron_right chevronfacebook Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding instagram linkedin minusnotification-closeGroup 2 plussearch-glass third
north
Rien Grotenhuis

Community lid Schurter

Bijna verscholen op het industrieterrein Nieuwe Haven zit het prachtige toonaangevende SCHURTER Electronics. SCHURTER heeft zich ontwikkeld tot Centre of Excellence op het gebied van touchscreens. Zij maken bedieningspanelen voor machines in de industriële, lucht- en ruimtevaart, auto-industrie en medische sector. Met een constante focus op nieuwe technologie en diepgaande kennis bedient SCHURTER een groeiend aantal markten.  

“Wij maken bedieningspanelen voor medische apparatuur, laboratoria, maar ook voor koffiemachines voor bedrijven”, aldus directeur Rien Grotenhuis. “Deze worden precies afgestemd op de wensen van de klant. Dit maakt dat dat wij hoogwaardigere producten leveren dan standaard. De gehele assemblage gebeurt voornamelijk hier in Hardenberg. De ambitie is om met behulp van het salesnetwerk een echte wereldspeler te worden in onze niches. We willen steeds verder de diepte gaan opzoeken met onze producties en productie. Zodat het uniek wordt in de wereld. Dat is ook de manier om de maakindustrie in Nederland een kans te geven.” 

 

Uitblinker 

SCHURTER Electronics b.v. is onderdeel van een Zwitsers technologiebedrijf met vestigingen in 22 landen. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf hard gewerkt aan haar regionale naamsbekendheid. Ook dat bleef in de gemeente Hardenberg niet onopgemerkt en zij werden zelfs ondernemer van het jaar. Deze titel was de waardering voor het uitblinken in de ontwikkeling van hoogtechnologische producten, die je overal tegen kunt komen. Van koffiezetmachines, medische apparatuur of parkeermeters. “Deze titel had als gevolg dat we steeds bekender in de regio zijn geworden en voelde als blijk van waardering.” 

Traineeships 

De bekendheid van het bedrijf, maar ook de maakindustrie is nodig om aan goed personeel te komen. In totaal werken er zo’n 150 mensen bij SCHURTER in Hardenberg  “Als technologiebedrijf werken wij met een grote groep engineers. Wij kunnen niet zonder goed personeel en zijn blij met een initiatief als IQ BLVD. Samen werken we dan aan de brede bekendheid van de regio als maakregio. Wij dragen uit dat je vlak bij je woonplaats kan werken in een internationale omgeving. IQ BLVD is als een poort voor alle aangesloten bedrijven. Daarbij kunnen we traineeships als regio aanbieden, zodat studenten en talenten in de regio kunnen ontdekken wat goed bij ze past en zo ook makkelijk in de regio kunnen doorgroeien.” 

 

Korte lijnen 

“Door IQ BLVD zijn de lijnen tussen MKB-bedrijven kort en kun je samen vraagstukken écht aanpakken en impact maken. Ik kan me erg vinden in de meerwaarde van deze gezamenlijke aanpak. Het is uniek in de regio. Veel zaken die je graag wilt, krijg je alleen niet georganiseerd. Door de omvang die IQ BLVD steeds meer krijgt, lukt het wel. Deze goede basis wordt alleen nog maar sterker de komende jaren, er zullen steeds meer bedrijven aansluiten, daarvan ben ik overtuigd.” 

“Community Building. Elkaar leren kennen. Elkaar wat gunnen.”

Cobotpool, echt samen met studenten aan de slag 

IQ BLVD maakt het mogelijk dat studenten de komende periode aan de slag gaan met een Cobot. De combinatie van de begeleiding van school, begeleiding van IQ BLVD en begeleiding van de werkvloer maakt dat de studenten écht kunnen bijdragen aan het verlijmen van displays. Dat is heel precies werk. Daarnaast is er een project waar we glasplaten gaan transporteren. Dit kunnen we ook heel mooi met een cobot testen en verder met de studenten uitwerken. Dat geeft energie! Niet alleen praten, maar ook écht met studenten samen aan de gang.  

 

IQ BLVD over twee jaar? 

Dan zou Rien zien dat er zo’n 100 bedrijven meedoen aan IQ BLVD. “Het groter worden heeft als effect dat je zelf bedruipend kan zijn. Het gaat dan echt rondzingen en maakt je landelijke en regionale bekendheid groter. Dan kan je ook steeds meer expertise instellen, de community is zelflerend en de leerkringen zijn groter en breder. De traineeships zijn dan volledig uitgerold en studenten en talenten in onze ijzersterke maakindustrie aan het werk.” Een fysieke plek is nog geen beperking volgens Rien. “Juist in een aangesloten bedrijf leren, daar voel, proef en ervaar je techniek en de werkomgeving.”  

chevron_left
chevron_right

Stagevacatures

Schurter biedt verschillende stageplekken aan voor studenten die op zoek zijn naar een uitdagende en leerzame stage-ervaring. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare stageplekken bij Schurter.

HRM/Office management meewerkstage SCHURTER(HBO-MBO)

Lees meer

Meewerk-/ afstudeerstage engineering SCHURTER (MBO/HBO)

Lees meer

Meewerkstage sales en marketing SCHURTER (HBO)

Lees meer

Meewerkstage Productie/productie engineering SCHURTER (HBO-MBO)

Lees meer

Onderzoek-/afstudeerstage PMO tools SCHURTER (HBO)

Lees meer
chevron_left
chevron_right

 

Contactgegevens
Website: www.schurter.com
Telefoonnummer: +31 523 281 200
E-mail: sales.nl@schurter.com