chevron_right chevron_right chevronfacebook Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding instagram linkedin minusnotification-closeGroup 2 plussearch-glass third
north

Community lid R-vent

Frisse wind in ventilatietechnologie. R-Vent is gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige ventilatiesystemen die de kwaliteit van de binnenlucht verbeteren. Met 130 mensen in drie vestigingen is R-vent een grote nationale speler.  De productielocatie R-Vent Staphorst is continu op zoek naar productieverbeteringen en is een gewaardeerd partner van IQ. R-vent is onderdeel van Lindab de marktleider op ventilatiegebied in Europa.

R-Vent is niet alleen een expert in ventilatietechnologie, maar ook een pionier in het creëren van gezondere en slimmere leefomgevingen voor ons allemaal. De productievestiging in Staphorst bestaat uit een team van 40 collega’s. Met diverse machines (laser, plasma, puntlassen en rolnaadlassen, MIG/MAG, geautomatiseerde lijnen en buizendraaien) worden vanuit plaatmateriaal zeer veel verschillende ventilatieproducten gemaakt. “Mede als gevolg van rondwarende virussen is het belang van een gezond binnenklimaat nog urgenter geworden bij werkgevers, maar ook voor huizen en scholen”, licht Arjen Meerman toe. Arjen Meerman is plantmanager bij R-Vent in Staphorst. “Er zijn meerdere bedrijven die ventilatiesystemen kunnen maken. Maar waar wij het verschil maken is bij het ontwerp van complete systemen waarbij de klant op alle gebieden wordt ontzorgd. We streven daarbij naar duurzame en energiezuinige systemen. Daarnaast hebben we een zeer uitgebreide voorraad. Van ontwerp, productie tot marketing, alles doen we zelf en dat maakt dat we snel kunnen schakelen en leveren.”

Zelf opleiden en flexibiliteit

Arjen is opgegroeid in het westen van het land en heeft zo’n 30 jaar geleden de stap gemaakt om naar Hardenberg te verhuizen en in de regio te werken. “Het meest opvallende vond ik dat de werkmentaliteit in deze regio zo hoog is. Een hele mooie eigenschap, waardoor er veel gebeurt in deze regio. Des te belangrijker is het om voldoende personeel te behouden. Afgelopen jaren hebben we mede door de krapte op de arbeidsmarkt ook anderstaligen opgeleid in onze fabriek. Ook bieden we veel flexibiliteit, zodat ons personeel makkelijker werk en privé kan combineren. Hierdoor hebben we ongeveer evenveel mannen als vrouwen in dienst. Samen met andere maakbedrijven staan we voor dezelfde uitdagingen. Daarom zijn we aangesloten bij IQ. Zodat we nog meer leren van elkaar en samen oplossingen kunnen bedenken voor de toekomst.”

 

“Wij omarmen de toekomst met digitalisering en robotisering, waardoor we efficiënter kunnen produceren en klantgerichte oplossingen kunnen bieden.”

Professionele toegevoegde waarde

Via één van de teamleden van IQ kwam R-Vent in aanraking met de community van maakbedrijven. “Al meteen was ik geïnteresseerd om daar eens over door te praten. We zijn blij dat we deel kunnen nemen aan zo’n goed bedrijvencollectief. Het is een enthousiaste groep mensen die iets willen betekenen, hulp zoeken en elkaar en de regio willen helpen. Professionele toegevoegde waarde zoeken.”

Cobot

“Tijdens de gesprekken met IQ was ik meteen geïnteresseerd in de cobotpool”, aldus Arjen. “Wij hebben in onze fabriek ook werkzaamheden die monotoon zijn. Te denken valt aan seriewerk als stampen, beladen van machines etc. Daarom starten we graag een pilot met een cobot. Vooral ook omdat het verkrijgen van personeel steeds lastiger is, is dit voor onze fabriek een mooie toevoeging. Daarnaast vind ik het heel goed dat wij op deze manier een plek bieden aan studenten. Zij kunnen zich ontwikkelen binnen ons bedrijf en zo worden studenten aan de IQ BLVD verbonden.”

IQ

“De lat ligt hoog bij IQ. Mooie plannen, ideeën en concrete projecten. Daar gaan we eerst maar eens lekker mee aan de slag. Zo sluiten we graag aan bij de HR-community, doen we mee met de cobotpool en oriënteren we ons op de andere projecten. Hopelijk sluiten veel andere maakbedrijven zich ook aan, zodat het een levendige community blijft, waar je elkaar kan vinden, je leert van elkaar en elkaar aanzet en inspireert. Er zit al veel kracht in deze community.”

chevron_left
chevron_right

Stagevacatures

R-Vent biedt verschillende stageplekken aan voor studenten die op zoek zijn naar een uitdagende en leerzame stage-ervaring. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare stageplekken bij R-Vent.

chevron_left
chevron_right

Contactgegevens
Website: www.r-vent.com
Telefoonnummer: (010) 524 26 00