chevron_right chevron_right chevronfacebook Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding instagram linkedin minusnotification-closeGroup 2 plussearch-glass third
north
Jeroen Horstra

Community lid Horstra Technology

 

Langs de Duitslandweg valt het grote moderne bedrijfspand bijna niet te missen, Horstra Technology. Horstra is een metaalbewerkingsbedrijf en zij produceren fijnmechanische en hightech producten voor onder andere de halfgeleiderindustrie, verpakkingsindustrie, scheepsbouw en voor machinebouw algemeen. Zij doen dit met een enthousiast team van goed opgeleide vakmensen. Of het nu gaat om prototypes, enkelstuks of (grote) series, zij denken graag mee met de klanten. Jeroen Horstra is partner van IQ BLVD.

“Horstra Technology is meer dan 20 jaar geleden gestart door m’n vader en z’n broer”, aldus Jeroen Horstra. “Zij zijn begonnen als verspaners. De start was in een moeilijke tijd, maar het bedrijf groeide gestaag. In 2011 verhuisden we naar deze plek aan de Duitslandweg. We dachten bij aanvang dat we op deze nieuwe plek voldoende ruimte zouden hebben, maar na vijf jaar zaten we hier eigenlijk al helemaal vol.”

Dat Jeroen in het bedrijf zou stappen was eigenlijk geen logische stap. Hij studeerde namelijk HRM en werkte voor een grote zorginstelling. “Begin 2017, mijn oom was inmiddels gestopt in verband met pensionering, kwam de vraag of ik niet een rol wilde in het familiebedrijf.  M’n broer Christiaan was inmiddels al een aantal jaren werkzaam bij Horstra Technology. Het leek me direct al fantastisch, maar ik had totaal geen kennis van de business. Daarom heb ik twee jaar lang meegedraaid om alle facetten van het bedrijf goed te kunnen leren. Het is eigenlijk niks mooiers dan een bedrijf binnenlopen waar je naam aan de gevel staat. Dat geeft een gevoel van trots en vertrouwen.”

 

“Hart ligt bij boeien en binden van talenten.”

De wereld ontwikkelt steeds sneller en de eisen van de klanten worden steeds groter.  In de huidige markt krijgen we te maken met steeds meer uitdagingen, waardoor het binnen het bedrijf allang niet meer alleen om de verspaning draait. “Denk bijvoorbeeld aan een veranderende vraag door het chiptekort, aan het dreigende personeelstekort en ook aan het feit dat er steeds meer eisen aan de processen worden gesteld. Dat zijn voor ons onder andere redenen om bij IQ BLVD aan te haken”, klinkt het resoluut. “Want we zien dat andere bedrijven net als wij met dezelfde problemen en uitdagingen te maken hebben en IQ BLVD kan ons helpen om hierop in te spelen door te innoveren.”

 

“Het innovatiecluster IQ BLVD is een plek waar talent ondernemers, overheid, onderwijs en kennisinstellingen elkaar vinden en krachten bundelen op het gebied van innovatie en ondernemerschap.”

 

Tekorten

In grote lijnen ziet IQ BLVD twee belangrijke uitdagingen, waar vrijwel alle maakbedrijven in de regio in de toekomst mee te maken krijgen en dat is het (dreigende) personeels- en grondstoffentekort. “Het is belangrijk dat daar met elkaar op wordt ingespeeld”, aldus Jeroen Horstra. “Door het aanhaken bij IQ BVLD willen we samen met de andere bedrijven onze maakregio nog meer profileren als een aantrekkelijke regio met mooie bedrijven en veel carrièremogelijkheden. We zijn in deze regio heel bescheiden en dat kan een mooie eigenschap zijn, maar voor het werven van talent moeten we ons veel meer profileren als een regio met geweldige carrièremogelijkheden. Ook vanuit m’n achtergrond ligt m’n hart dan ook bij het binden en boeien van talenten.”

De maakbedrijven op een presenteerblaadje

“Eén van de ideeën van IQ BLVD is het organiseren van een soort IQ BLVD-dag voor alle stagiaires binnen de technische bedrijven in de regio. Tijdens die dag kunnen ze met de diversiteit aan bedrijven kennismaken, waarna ze ook nog een dag van stagebedrijf kunnen switchen. Het is belangrijk dat we stagiaires op een presenteerblaadje de mogelijkheden binnen onze mooie maakbedrijven aanbieden. Jonge afstudeerders denken vaak dat vooral bij de hele grote bedrijven de ‘sky the limit’ is. Maar voor hen liggen er juist bij onze bedrijven heel veel kansen. Tijdens een sollicitatiegesprek zeg ik ook vaak; het is hier één grote speeltuin en als jij laat zien dat je meer wilt, dan kun je hier alle kanten op en je steeds verder ontwikkelen.”

Samen innoveren

“Samen met de bedrijven willen we ook innoveren, zodat er met minder grondstoffen en minder mensen aan de vraag kan worden voldaan. Er zijn veel manieren te bedenken om dit aan te pakken, maar het zou jammer zijn als we als bedrijven allemaal afzonderlijk het wiel gaan uitvinden voor een gezamenlijk probleem. Door binnen de community van IQ BLVD dit soort zaken te bespreken en onze opgedane kennis te delen, kunnen we sneller tot de juiste oplossingen komen.”

Levende community

Een platform als IQ BLVD kan alleen van toegevoegde waarde kan zijn als we als bedrijven hierin meedoen.  Jeroen: “Wat ik hoop is dat we echt een levende community zijn waarin we elkaar weten te vinden.  Problemen als gezamenlijk gaan bestempelen. De plek om werk neer te kunnen leggen en een plek om aan te kloppen voor een baan.’

chevron_left
chevron_right

Stagevacatures

Horstra biedt verschillende stageplekken aan voor studenten die op zoek zijn naar een uitdagende en leerzame stage-ervaring. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare stageplekken bij Horstra.

chevron_left
chevron_right

Contactgegevens
Website: www.horstra-technology.nl
Telefoonnummer: 0523 25 08 40
E-mail: info@horstra-technology.nl