chevron_right chevron_right chevronfacebook Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding instagram linkedin minusnotification-closeGroup 2 plussearch-glass third
north

Community

lid fox

Foxwild van maatwerk

Al meer dan 40 jaar heeft Fox Industries ervaring in de metaal- en kunststof branche. Vader Wim Fox heeft het bedrijf opgebouwd. Hij maakte paardenvoerbakken met destijds revolutionair materiaal, polyester. Al gauw groeide en groeide het bedrijf en produceerden zij met honderden medewerkers. Maar tijdens de financiële crisis ging men weer terug naar de oorsprong van het bedrijf en van massa naar veel meer maatwerk én uitdagende projecten, zonder grote oplages. “Massa kan leuk zijn, maar wij vinden het nog mooier om van niets iets te maken, elke keer iets nieuws uitdenken. Dat houdt het leuk!”

Bij het grote publiek is Fox Industries vooral bekend door de Trigger Arrow. De gebroeders Wilbert en Kees Vos maken nog veel meer dan alleen deze driewielscooter. Van minuscule onderdeeltjes voor de medische industrie, polyester machine kappen tot luxe bungalowtententen. “Onze werkzaamheden zijn zeer divers en onze klanten zitten zowel over de hele wereld als vlak om de hoek”, aldus Kees Vos.

‘Vakidioten’

Directeuren Wilbert en Kees bestieren samen dit gemoedelijke familiebedrijf al vanaf 2009. Ook al zijn er zijn veel gelijkenissen te zien tussen de beide broers, allebei uit hetzelfde nest, geboren op dezelfde grond en dragen met gepaste trots de stempel ‘vakidioten’. Hebben ze allebei toch andere kwaliteiten. “We vullen elkaar goed aan”, vertelt Wilbert. “Waar Kees zich vooral richt op de kantoorwerkzaamheden en als woordvoerder optreedt namens het bedrijf, ben ik het liefst op de werkvloer en zorg ik dat op de achtergrond alles loopt en wordt geregeld.”

 

”Durven keuzes te maken!”

”Het maakt ons blij om creatieve oplossingen te bedenken.”

Geen werkdag hetzelfde

Fox Industries is een modern bedrijf dat alles in huis heeft voor een volledige productcyclus: ontwerp, productie en logistiek. De Dedemsvaarters zijn nuchter en hebben een heldere kijk op hun bedrijfsvoering. “Het is niet makkelijk wat hier gebeurt. Als je bij ons werkt heb je soms wel 5 of 6 petten op in één werkdag. Van werkvoorbereider, controleur tot verpakker van de producten. Dat maakt het werk divers en voor veel van onze medewerkers uitdagend.”

Massa geen kassa
“Wij hebben veel klanten die op zoek zijn naar productieaantallen van enkele stuks of zelfs maar één. Vele concurrenten beginnen onder de 100 stuks niet aan zo’n klus, maar wij wel! Dat is voor ons geen uitdaging. Alle afdelingen werken samen om uitdagende technische vraagstukken op te lossen en unieke producten te maken.”

IQ BLVD

“De Smart Industry die op de agenda staat van de IQ BLVD sprak ons aan. We leveren veel maatwerk en hebben dus minder serieopdrachten, maar toch zien we kansen om sommige onderdelen in ons bedrijf verder te automatiseren. Het grootste voordeel van de samenwerking van de IQ BLVD is dat je samen met de andere leden van de community kan leren van elkaar en elkaar kan inspireren. Alleen de samenwerking zo onderling is al heel positief.”

Samen sterk staan

De grootste uitdaging voor de regio blijft om talenten te binden en behouden, maar ook de regio verder op de kaart te zetten. “Het is mooi dat we samen optrekken om personeel in de regio te houden”, aldus Kees. “In het Oosten wordt serieus veel gemaakt! Samen met de IQ BLVD de regio neerzetten als potentieel werkgebied dát is belangrijk voor de komende periode. Het komt nog vaak voor dat men niet weet wat er allemaal in de regio wordt gemaakt en geproduceerd. Nu we dit samen met deze community oppakken, met dé maakbedrijven van de regio (met dezelfde drive en uitdagingen), dan gaan we echt verschil maken.”

chevron_left
chevron_right

 

Contactgegevens
Website: www.foxindustries.eu.
Telefoonnummer: 0523 238090
E-mail: info@foxindustries.eu