chevron_right chevron_right chevronfacebook Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding instagram linkedin minusnotification-closeGroup 2 plussearch-glass third
north
Renate Meulenkamp-Back

Community lid Drabo

 

Drabo Hardenberg is zo’n 40 jaar geleden opgericht en klein begonnen met slechts 80 m2. Inmiddels is Drabo uitgegroeid tot 8000 m2 en heeft het een vaste waarde gecreëerd in Hardenberg en de brede regio. Drabo Hardenberg heeft zich toegespitst op mechanische bewerkingen, cnc draaien, frezen en vlakslijpen. Er staan flinke metaalbewerkingsmachines voor grote producten, maar er kunnen in het hoogwaardige machinepark ook kleine producten worden gemaakt. Van seriematig tot enkelstuks.

“M’n vader heeft het opgericht zo’n 40 jaar geleden”, aldus Renate Meulenkamp-Back. Samen met mede-directieleden Jaap Oosterhof en Marc Back aan haar zijde, staat Renate sinds 2006 aan het hoofd van het familiebedrijf. “Wij zijn wel trots op de groei die we hebben doorgemaakt. We werken met de nieuwste technieken en voor de diverse sectoren, zoals de automotive, hydrauliek-industrie en pompen- en baggerindustrie.”

 

”IQ BLVD als de poort van aangesloten bedrijven in de techniek.”

 

Drabo is een flexibel, geavanceerd en ambitieus familiebedrijf in de verspanende sector. Het familiebedrijf denkt en groeit graag met hun klanten mee en blijft zich optimaliseren door continu te investeren in hun medewerkers, duurzame inzetbaarheid,  automatisering en robotisering. Drabo is een betrouwbare, strategische en flexibele partner van technisch hoogwaardige producten ten behoeve van de maakindustrie.

Verbindingen is het sleutelwoord

Vanaf het begin af aan is Drabo al betrokken bij IQ BLVD. “Al jaren zetten we ons in voor meerdere initiatieven, dus werden wij ook gevraagd om mee te denken in dit bedrijvencollectief. Ik merkte al gauw, IQ BLVD wil écht verschil maken en ik zie het nog wel gebeuren ook.” Verbindingen zijn het sleutelwoord vult Renate lachend aan. “De gezamenlijk vraagstukken zijn samen bij IQ BLVD naar boven gekomen. Door de goede verbindingen in de organisatie en de regio is er nu al snel resultaat met de uitrol van diverse programma’s. Maar ook zijn er goede verbindingen met het onderwijs, de overheid en het hele netwerk in de regio. Juist dat kun je als onderneming niet alleen, maar samen met de fantastische bedrijven die deelnemen en de gevormde organisatie nu wel. Dat brengt focus en dat is goed.”

Shocking goed

Over de eerste programma’s die nu worden uitgerold is Renate heel tevreden. Eigenlijk zijn ze bij alle leerkringen wel betrokken. Zij en haar collega deden ook mee aan de leerkring cybersecurity. “Het was shocking. Het zat inhoudelijk goed en interessant in elkaar en ik vond het mooi dat je inhoudelijke collega’s mee kan nemen die er in de praktijk ook mee gaan werken. Dat werkt heel goed.” Cybersecurity gaf inzichten op het gebied van veiligheid van je data. In een interactieve sessie werden hier handige tips voor gegeven. “Dat IQ BLVD ook het platform is voor medewerkers is erg goed. Dat maakt dat je als bedrijf nog sneller stappen maakt en dat maakt de regio dan ook weer sterker.”

 

Netwerkkracht

“De netwerkkracht in deze regio is sterk. In IQ BLVD kunnen we hiervan gebruik maken, want hier is samenwerken écht samenwerken. Mensen die IQ BLVD gaan versterken moeten deze krachten ook zien en de mentaliteit van de regio ademen. Daarin zijn we uniek en dit bindt de bedrijven en hopelijk ook de toekomstige vakmensen.”

Toekomstige vakmensen

“Techniek is een prachtig vak”, aldus Renate. Drabo beseft dat de jongeren van nu hun toekomstige vakmensen zijn. Hierdoor vindt men het van belang om zichtbaarder te worden, aangezien er zoveel mooie kansen klaar liggen in de techniek, voor zowel jongens als meiden. “Onbekend maakt onbemind”, aldus Renate. “IQ BLVD gaat nog meer op deze zichtbaarheid inzetten én dat is goed en écht nodig!”

Schakel in de maakindustrie

“Waar IQ BLVD in 2024 zou moeten staan? Het zou mooi zijn als studenten een plek hebben, waar ze zich senang bij voelen. Dat je als IQ BLVD die aanzuigende werking hebt gecreëerd en de schakel bent voor de maakindustrie. Dat alles samenkomt tussen de aspecten, dat je van elkaar kunt leren, de aanwezigheid van gezamenlijke subsidietrajecten en leerlingen zoeken, en dat het bedrijvencollectief en de bekendheid groter is geworden.”

chevron_left
chevron_right

Stagevacatures

Drabo biedt verschillende stageplekken aan voor studenten die op zoek zijn naar een uitdagende en leerzame stage-ervaring. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare stageplekken bij Drabo.

chevron_left
chevron_right

 

Contactgegevens
Website: www.drabo.nl
Telefoonnummer: 0523 263 939
E-mail: info@drabo.nl