chevron_right chevron_right chevronfacebook Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding instagram linkedin minusnotification-closeGroup 2 plussearch-glass third
north

onderzoek

lean

(Afstudeer)onderzoek lean bij PM (HBO)

Zoek je een stageplek in de hightech industrie? En wil jij een bijdrage leveren aan het (verder) automatiseren van een productieproces? Dan zijn wij een match!

 • Bedrijf: PM
 • Opleiding: HBO technische bedrijfskunde of een andere relevante studie
 • Soort stage: (afstudeer)onderzoek
 • Opdracht: Lean inrichten en (verder)automatiseren van een productieproces.

– Huidige situatie in kaart brengen door middel van een multi moment opname;
– Analyse van de huidige situatie;
– Verbetervoorstellen adviseren en voorvertalen.

Met als doel de kwaliteit garanderen, kostenreductie, leverbetrouwbaarheid garanderen en het onder controle houden van de doorlooptijd.

Werken bij PM betekent werken in de hightech industrie. PM bedenkt en ontwikkelt precisie rechtgeleidingen en nauwkeurige positioneer systemen. Een rechtgeleiding kun je het beste vergelijken met een geleiding zoals je die vaak bij lades in keukens en kastjes vindt. Echter, de geleidingen van PM zijn veel nauwkeuriger en geschikt om een product in een machine te bewegen, vaak op een duizendste millimeter nauwkeurig. Deze worden over de hele wereld verkocht aan machinefabrikanten van bijvoorbeeld smartphones, microscopen en röntgensystemen.

Voor jou als student heeft dit een aantal voordelen. Omdat PM eigen producten bedenkt en maakt kan jij als student het gehele productieproces zien, van engineering tot productie en de montage. Tijdens het stagelopen bij PM wordt je onderdeel van het team van meer dan 200 collega’s. Naast een leuke en inhoudelijke meewerkstage, ben je ook welkom op onze bedrijfsfeesten. Wil je meer weten, de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met ons op, of solliciteer direct!

Wat bieden wij

Als stagiair bij ons krijg je de mogelijkheid om de theoretische kennis die je tijdens je opleiding hebt opgedaan in de praktijk toe te passen. Je werkt samen met ervaren professionals en krijgt de kans om je eigen vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen.

 • Een onvergetelijke stageperiode binnen een hightech omgeving
 • Afwisselende werkzaamheden
 • Begeleiding van een gekwalificeerde collega
 • Een passende stagevergoeding tussen €350,= tot 500,-
 • Een plek waar je veel kan leren

WIE BEN JIJ?

We zijn benieuwd wie jij bent en of wij de stageplek bieden die jij zoekt! Vink de boxjes aan die op jou van toepassing zijn en zie gelijk of de stage op jou en je kwaliteiten aansluit.

 • HBO student
 • Beschikbaar vanaf september 2023, uren in overleg
 • Leergierigheid en nauwkeurig
 • Zelfstandig en analytisch vermogen
 • Punctueel en affiniteit met techniek
 • Kennis over Lean
 • Klaar om veel te leren (professioneel én persoonlijk)

Hoe ziet je werkweek eruit?

Een werkweek bij PM is heel divers. Je werkdag begint om half 8. Je haalt een kop koffie op, start je computer op en bekijkt ingekomen mail. Om 8:30 maak jij je klaar voor de wekelijkse meeting met het hele team.

Je hebt afgesproken dat je kort de plannen die je tot nu toe hebt gaat presenteren zodat je collega’s met je mee kunnen denken. Deze input neem je mee in je verdere plan van aanpak. Na de lunchpauze loop je de productie in om aan de vakman te vragen of je uitgewerkte idee in de praktijk haalbaar is. Nu heb je voldoende informatie voor de volgende stap in je opdracht. Om half 5 sluit jij de computer af en zit de werkdag er op.

De rest van de week werk je de plannen verder uit en houd je je bezig jouw onderzoek. Ondertussen heb je regelmatig contact met je stagebegeleider en volg je vergaderingen van collega’s. Zo leer je niet alleen over jouw eigen onderzoek, maar ook over de projecten en producten waar je collega’s mee bezig zijn.

Meer informatie

Wil je ons team komen versterken als stagiaire? Dan horen we graag van je! Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar coco@iqblvd.nl of bel of app naar 06 13948165. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op!